Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Στρες και Υγεία



Ταχυκαρδίες
 Η εμφάνιση των ταχυκαρδιών συχνά δεν συνδέεται με κάποια παθολογικά αίτια, αλλά είναι απόρροια του στρες. Μερικές φορές, οι ταχυκαρδίες εναλλάσσονται με αρρυθμίες. Αφού λοιπόν, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα υγείας, προσπαθήσετε να χαλαρώσετε και να απαλλαγείτε από το στρες. Θα διαπιστώσετε ότι μαζί με αυτό θα εξαλειφθούν και τα ενοχλήματα.

Ερεθισμένο Δέρμα
Σε πολλές γυναίκες το στρες κάνει έντονη την εμφάνισή του στο πρόσωπό τους, με σπυράκια, ακμή ή εκζέματα. Προφανώς το στρες προκαλέι ορμονικές διαταραχές ή διαταραχές στο μεταβολισμό, που με τη σειρά τους προκαλούν τέτοιου είδους αντιαισθητικά φαινόμενα. Για την αντιμετώπισή τους χορηγούνται διάφορα αντισταμινικά φάρμακα, τα οποία θεραπεύουν το σύμπτωμα, αλλά όχι την αιτία, που είναι το στρες.

Στομαχικές διαταραχές

Το στρες προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο στομάχι, καούρες ακόμη και διάρροια. 
Συχνά κρυολογήματα

Ο μέσος όρος κρυολογημάτων μέσα στο χρόνο είναι έξι, ένας αριθμός που μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογικός. Οι άνθρωποι που πάσχουν από στρες κρυολογούν πολύ συχνότερα, διότι το στρες εξουδετερώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Παχυσαρκία

Το στρες προκαλεί παχυσαρκία, όχι μόνο των ορμονικών διαταραχών που προκαλεί με άμεση επίδραση στο μεταβολισμό, αλλά και επειδή το στρες μπορεί να προκαλέσει μεγάλη βουλιμία που θα μας οδηγεί συνεχώς στο ψυγείο.

Κατάθλιψη

Είναι η πιο σοβαρή εκδήλωση του στρες. Οι συχνές μεταπτώσεις μεταξύ της υπερδιέγερσης και της καταστολής, οι εκνευρισμοί, τα ξεσπάσματα οργής, η αφηρημάδα, η αϋπνία είναι συμπτώματα που πρέπει να μας κάνουν να ανησυχούμε. Είναι βέβαιο ότι χρειαζόμαστε ιατρική βοήθεια, αλλά και προσωπική προσπάθεια....

Πτώση της ερωτικής διάθεσης (έχουμε ήδη αναφερθεί σε αυτό, δες το σχετικό άρθρο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου